Saturday, January 1, 2011

Satu Januari Dua Ribu Sebelas...

Tahun baru, mungkinkah azam juga baru?

Tiap insan inginkan sesuatu perubahan ke arah kebaikan dalam segala aspek kehidupan. Jadi samada meluahkannya atau tidak, bukanlah penting, asal saja berusaha menjayakannya.

Paparan pertama, memang aku tercari-cari apa yang harus diperkatakan. Berkira-kira mana satu yang penting, yang mana harus didahulukan. Entah mana satu, semuanya penting, semuanya mustahak, apalagi yang melibatkan perkara-perkara kehidupanku.

“Hmmmm... azam?”
“Letih la berazam. Bukan semua dapat dicapai pun.” Keluhan kedengaran.
“Sekurang-kurangnya ada azam, dan berusaha mencapainya.”

Tentulah ada target yang harus diletakkan, dan impian yang dikarang dalam anganan untuk dicapai, setidak-tidak dalam tempoh 365 hari mendatang.

Perkara yang lepas jangan dikenang, kelak merosak jiwa dan badan.

Yeahhh... sebab itu cuti hujung tahun (plus 1 hari extra dek kerana menang bola Piala Suzuki) sangat best dirasakan, dapat rehat lebih, lepak-lepak layan tv, sempat meronda-ronda merempit di beberapa blog yang sempat semalam.... masak makan sakan-sakan!



Selamat Tahun Baru 2011, semoga tahun mendatang memberikan lebih kebahagiaan, kesejahteraan dan kecemerlangan buat kita semua.



Sempena itu juga, peluang ini mengucapkan Selamat Ulangtahun Kelahiran buat teman blogger THE RED RAMBUTAN, yang lahir pada 01-01.


~...HISYAM pulang ke Pantai Timur menjengah teman-teman lama, kemudian ke selatan meninjau peluang merasa Otak-Otak, dengan hasrat kembali ke tempat kerjaya di daerah Tenggara, memijak kembali laman Teratak Nyatuh, tanpa sempat tahu SERI BULAN hanya makan Nasi Ulam Jantung Pisang cicah Sambal Belacan di dapur lantai papan...~


9 comments:

  1. Selamat Tahun Baru Kekanda AA :) Azam??? Ada, tapi simpan dan semat dalam hati. Tak perlu lah nak diluahkan. Sebabnyer selalu jer gagal ... hahahahaha.

    ReplyDelete
  2. salam tahun baru buat kak azie sekeluarga. semoga 2011 akan lebih bermakna buat kak azie....

    ReplyDelete
  3. Selamat tahun baru, selamat cuti2, :D

    ReplyDelete
  4. Selamat tahun baru buat AA.
    Akak tak berazam apa-apa..cuma akak akan pastikan yang baik-baik je datang bertandang.

    ReplyDelete
  5. Selamat Tahun Baru 2011 Kak Azie :)

    ReplyDelete
  6. selamat tahun baru 2011 kak azie..

    ReplyDelete
  7. salam
    selamat menyambut tahun baru 2011

    ReplyDelete
  8. selamat tahun baru kak zie...semoga tahun ini lebih bermakna drp thn yg lalu...sihat???

    ReplyDelete
  9. Selamat Tahun Baru buat semua. Terimakasih atas ucapan dan ngatan.

    Semoga tahun mendatang akan lebih menggembirakan kita semua.

    ROSNANIE, Kak Azie sihat adanya. Terimakasih.

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails