Wednesday, January 19, 2011

BUJAL oh BUJAL...

Kita relax skit malam ini.

Ini komen aku di blog dia:



Dan ini jawapan dia:

...yang buat aku terguling-guling gelak! Cisss...! Boleh dia tak percaya?

Ehhh... memang RM10 boleh pegi seminggu punya sarapan, sebab sehari sarapan aku cuma lebihkurang RM2-RM2.50 sahaja, sebab biasanya bawa bekal. Betullah tu.. Hahahahaha


Apapun terimakasih atas semua pendapat dan pandangan tentang internship dalam entri terdahulu. Dak AMOI memang sentiasa membaca. Diharap dia akan mendapat sedikit maklumat dan dapat membantu dia membuat pilihan dan keputusan.

Sapa taknak anak berjaya, ya tak? Tapi lumrahnya aku, memang tidak suka memaksa, tidak mengawal sebaliknya lebih suka mereka membuat pilihan melalui perbincangan dan muafakat. Memang dia balik hujung minggu lalu, semata-mata nak bincang tentang internship itu.


~...walau sudah bertahun juga menetap di negara bersalji dan berpokok-gugur-daun, HISYAM tidak pernah jemu untuk bersarapan dengan Lempeng Hangus buatan SERI BULAN, walapun masih malu kepada keenakan Lepat Ubi Kayu hasil tangan Mak Utih...~





30 comments:

  1. tp sis, x mustahil skang nie rm 10 sehari....

    ReplyDelete
  2. mula2 saya tengok gambar selipar dan tajuk "yang ingin kukongsi" saya rasa pelik juga .. ye lah kan, selipar sebelah nak kongsi macamana. lama2 dah tak kisah.

    ReplyDelete
  3. AYUNI:
    Kalu sehari memang tak cukup pun RM10. Tapi setakat sarapan sahaja, RM10 pada Kak Azie masih boleh bertahan utk 5 hari bekerja...


    Bang HAMZAH:
    Jarang Bang HAMZAH mengomen memalam.
    Pelik? hehehehe... Saya ni peminat Seliper Jepun, bang....
    Crazy plak warna PURPLE. Gitu la jadinyaaaa...

    ReplyDelete
  4. Assalamu'alaikum

    Bagusnya Azie sempat menyediakan bekal & berbelanja sederhana utk sarapan harian. Kalaulah boleh diintai tabungannya....

    Semoga anak berjaya menjalani internship di tempat yg dihajati.

    ReplyDelete
  5. Kecik2 dulu selalu baca kartun Bujal...

    ReplyDelete
  6. header sekarang pun still cantik dan unik. Amy pun ada berhajat nak beli header tapi macam lagi selesa kalau hasil tangan sendiri...so hari nie tukar lagi header selepas baru nie ada orang yang copy 100% dari SR...

    ReplyDelete
  7. Salam Bang TEMUK:
    Tak perlu lah intai tabungan saya, tabung buluh pun dah lama kena pecah.. hehehe
    Saya berjimat sebab pendapatan tak besar, bang.


    CKLAH:
    Komik tu tentang budak lelaki yang ada jerawat tiga titik di kedua belah pipinya.
    Saya paling suka sebab dia suka usik orng tua yg nama WAK SEGAN bersama kawan nya yang bernama Dogol!

    ReplyDelete
  8. AMY:
    Kak Azie buat header ikut suka hati kepala sendiri jer. Guna Photoshop, memang tak pandai macam orang lain lar, tapi nak beli macam tak berbaloi laaar..

    ReplyDelete
  9. sebenarnya header kak azie menarik dan rasanya ada maksud tersirat kut..

    ReplyDelete
  10. Salam,

    Ingatkan saya sorang je baca katun bujal yang suka usik Wak Seman dan Dogol tu.

    Tak tau lah pulak si bujal tu dah usik akak kita ni ;) Dah bosan dengan Dogaol lah tu ;)

    ReplyDelete
  11. EELOBOR:
    Header Kak Azie terlalu simple. Ikut suka hati jer. Kalu tengok kat profile pun ada tulis, “nothing special.”


    ANYSS:
    Waahhh komik BUJAL tu memang menggamit kenangan. WAK SEGAN yang selalu jadi mangsa buli si BUJAL...

    ReplyDelete
  12. wah bagusnya RM10 seminggu.. jimat tuh.. mesti da banyak dpt saving kan.. tapi skang susah gak nak dapat makanan yang murah.. nak murah kene masak sendiri.. hehehehe

    ReplyDelete
  13. salam buat azie....
    mak aiii..sebut lepat ubi...adusss sedapnyer...

    ReplyDelete
  14. Kalau vic mmg betul2 seminggu punya sarapan tau... walaupun tak bawak bekal... ekekeke..

    almaklumlah.. kantin bersubsidi... nasi lemak dengan air teh tarik baru RM1.

    ReplyDelete
  15. Salam kak Azie..

    saya sangat setuju pendapat akak.. jgn terlalu memaksa takut jiwa anak2 memberontak.. namun di bawah pengawasan keluarga..

    p/s: kalau RM10, membawa kepada $4... beli pisang sesikat utk seminggu cukup tu utk buat breakfast

    ReplyDelete
  16. dimana bumi dipijak ... di situlangit dijunjung

    ReplyDelete
  17. aina sarapan tak pernah guna duit, apa yang ada kat rumah je...kadang-kadang berbekal tapi selalunya dibekalkan...hahahhaaaa...

    ReplyDelete
  18. saya pun cukup jugak..sebab dpt dpt subsidi kat tempat keja...
    dpt majikan yg prihatin kat pekerjanye...

    ReplyDelete
  19. saya pun peminat selipar iPanema, ada beberapa pasang, yang terbaru warna biru
    anak-anak pun beli sama :)

    ReplyDelete
  20. SARAPAN RM 10 seminggu saya percaa sebab saya pernah buat..RM 2 x 5 hari bekerja..mesti dpt RM 10

    ReplyDelete
  21. Kalau cepat baru beli tapi selalunya memang tak beli bekfes lah kak..

    Terkejar-kejar nak sampai ofis; nak singgah pun tak sempat.


    Hari ni bekfes air milo aje..

    ReplyDelete
  22. TENANGSUDEY:
    Kerana tidak banyak yang murah lah, Kak Azie terpaksa masak sendiri...


    PAKLONG:
    Saya minat sangat Lepat Ubi Kayu. Sedappppp.

    ReplyDelete
  23. VIC:
    Beruntung kerja dgn company yg ada sediakan subsidi sarapan. Macam kat sekolah, ada RMT....:)


    NIDA:
    Salam.
    Tiap hari makan pisang boleh gemuk, kata doktor. heheheeh ntah betul idak..

    ReplyDelete
  24. VIC:
    Beruntung kerja dgn company yg ada sediakan subsidi sarapan. Macam kat sekolah, ada RMT....:)


    NIDA:
    Salam.
    Tiap hari makan pisang boleh gemuk, kata doktor. heheheeh ntah betul idak..

    ReplyDelete
  25. VIC:
    Beruntung kerja dgn company yg ada sediakan subsidi sarapan. Macam kat sekolah, ada RMT....:)


    NIDA:
    Salam.
    Tiap hari makan pisang boleh gemuk, kata doktor. heheheeh ntah betul idak..


    CHIK ATT:
    Benar. Tapi kalu dah musim ujan, langit mana pun mendung, basah jugaaaa....:)

    ReplyDelete
  26. JUNAINA:
    Ini lah orang paling beruntung. Tak bawa duit pun boleh ni.


    AINNORAINI:
    Beruntung awak. Kena la jaga hati majikan tu. Masak sesuatu tapau kasi dia...


    NURSALAMAH:
    Kak Azie ni, seliper RM3.99 dari Giant pun belasah pakai..

    ReplyDelete
  27. SAHROM:
    Kalu setakat sarapan roti canai banjir + air suam, ok lah. Kalu campur rokok? hmmmm...


    AZRINA:
    Tak sarapan makan ok lagi, tapi minum air memang wajib. Penjana tenaga tu.


    BUJAL:
    Tak abih abih perasan. Hohohoho...

    ReplyDelete
  28. Aslkm Azie

    Hebat dan syabas kerana berjaya amalan bawak bekal!
    Drama tu Spa Q!

    ReplyDelete
  29. Salam MAMA JU:
    Bawa bekal bukan rajin sangat, tapi gaji yang tak besar sangat... :)

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails