Saturday, January 8, 2011

Ceri yang Paling Tak Juicy...

Khamis, aku masak Mee Goreng Basah untuk dinner.

Jumaat, balik kerja mee masih ada baki. So si tukang masak bijak ni pun panaskan dan olah jadi mee yang dah tak basah lagi.

Padahnya, sejam dua lepas pekena mee tu, berpusing-pusing dalam perut. Orang Melaka sebut, berputau-putau. Bisa. Sakit.

Dan terjadilah “ceri beri” yang paling aku tak suka.

Nak tidor malam pun tak selesa.

Sabtu (benci nak sebut), pergi kerja juga, tapi dinasihatkan ke klinik sebab dah layu semacam.

Baiknya doktor panel tu, tak mintak MC pun dia kasi juga, sebab katanya ada demam sikit.

Keluar klinik isi perut dulu. Seksa nak perabis.


So... sekarang nak tidor sekejap. Ubat dah makan dengan penuh rasa terpaksa.

Moga-moga menjelang malam nanti akan kebah, dan esok akan sihat.
Nanti AA respons komen yerrrr...



~...semasa disapu ubat di dahi kerana panas yang tinggi, SERI BULAN mengigau meracau dalam Bahasa Inggeris sehingga menimbulkan panik kepada Mak Utih, mujur pula HISYAM yang faham hanya senyum sumbing...~





20 comments:

  1. olo..tang ceri beri ni..mmg jenuh kak azie..letih sebadan..

    semoga cepat baik..minum teh pekat deh..teh o panas ujan2 ni sodap gak...

    ReplyDelete
  2. sabar ye.. hehehe.. 2la.. laen kali jangan pandai2 olah2 ye.. tengok apa dah jadi sekarang.. itu drhanie tak masuk lagi tu.. hehehe.. apepun..rehat la bebanyak k.. cepat sembuh ye.. =)

    ReplyDelete
  3. pasal benci tu yang Allah bagi mc.. so slamat brehat

    ReplyDelete
  4. so selamat bermc lah...hati2 makan lain kali...

    ReplyDelete
  5. Kita ni macam tu lah..sayang nak buang..sekarang apa dah jadi?
    BTW semoga cepat sembuh...

    ReplyDelete
  6. Oh.. semoga sembuh segera... esok nak membawal pula! :)

    Nanti kakcik telefon, ya?

    ReplyDelete
  7. laa padan ke sunyi je rumah... tuan tsnah kena CB rupenye... moga2 cepat sembuh..


    *biasa kalau CB mesti minum teh o pekat x bergula...

    ReplyDelete
  8. beb...aku smlm pun kreatif mcm hang jugak.dah tu tamak pulak.

    petang: mula-mula aku mkn spagheti,pastu pak syed buat cucur udang aku blasah jugak cicah dgn sos cili.

    malam:aku mkn roti celup telur,minum susu dan sambar limau CNY 2 biji.limau tu sedap sbb sejuk fresh dari esbox hohoho :D

    tghmlm: aku bantai sakit perut memulas smpi chair read bear read 2x.ambek ko!

    tapi kat rumah mmg ada stok pil chi kee teck on...so aku pekena satu sachet tido smpi ke pagi.

    hang patut ada stok pil tu kat rmh sbb mmg bagus kalau perut angin atau CHAIR READ BEAR READ :p

    *beli yg ada tanda halal.

    ReplyDelete
  9. SARAH:
    thanks petua minum teh tu. Memang dah minum 2 gelas besar tadi.


    CIKGU MIZI:
    Buat sendiri mee goreng juga kah? :)

    ReplyDelete
  10. MIMI JAZMAN (apa blog awak yer, tak jumpa pun):
    Terimakasih. Mujur kena hari Sabtu, leh rehat.


    CEMOMOI:
    Wuaaaaaa.


    JunAINA:
    Bila kita leh makan sesama?

    ReplyDelete
  11. KAK ARIZAKIAH:
    Ramai para mak-mak memang sayangkan lebihan makanan.


    KAKCIK:
    Yeahhh sure.


    LIYA:
    Thanks bebeh!

    ReplyDelete
  12. EJA:
    Memang dah minum pun teh o pekat tanpa gula tadi. 2 gelas besar youuuu...



    ECHAH:
    Wow! Pak Syed masak Cucur Udang. Aku sukerrr.
    Limau CNY kalu boh petiais memang best.
    Yea, pil Chi Kee Teck On tu memang berkesan, tapi aku jarang beli buat stok. Tapi ni dah ada ubat doktor, dah ok skit dah.

    ReplyDelete
  13. hehehe....betul tuh. teh o pekat tanpa gula.....

    ReplyDelete
  14. akak lain kali jgnla makan mee belen yek...ish ceri-beri ni memenatkan dan badan boleh seram sejuk kalau kena.
    semoga cepat sembuh dan OK...

    ReplyDelete
  15. EELOBOR:
    Memang buat lagi satu mug nih.


    ERI-CHAN:
    Seram sejuk tu memang betul lah...
    *psssttt esok join us? Bawal Power?


    KAK ZAITUN:
    Teirmakasih KAK.

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails