Wednesday, January 26, 2011

Jadual Banyak Pun Kalu Berterabur, Jangan Berangan Nak Pasang Angan-Angan...

Sarapan pagi tadi mencuba Lontong. Ya, aku suka Lontong, sejak dulu kala lagi. Wpun pandai jer nak buat sendirik, tapi itu kena tunggu raya ler kot...

Kali pertama cuba di suatu gerai yang sepelaung dari tempat kerja. Hmmm...kuah sedap, lemak pekat, kuah kacang ok, sambal pedas manis. Cuma rencah sayur tetiba ada sengkung racik. Spoil..!

Dulu di tempat kerja lama, aku suka lontong dari foodcourt depan ofis, memang ori sebab yang buat tu memang orang Indon. Tiap kali minta, dia dah tau aku mesti akan tambah Sambal Sotong. Makan tak kongsi okeh! > Dasar pelahap.

Lupakan pasal lontong, macam tak pernah makan.

Tempat kerja sudah terdengar tentang cuti, yang mungkin akan terus bermula pada Isnin dan berterusan sepanjang minggu. Cuma memo rasmi lum nampak naik lagi.

Yang pasti jadual aku mula berterabur! Tak tak mana satu nak cekau dulu. Janji sana janji sini, takut sampai masa satu pun tak terpegi.

anak buah bertunang di Batu Kikir – leh la join sebab kebetulan balik Kuala Pilah. Alaahh bertunang sekerat hari jer.

anak buah bertunang di Bukit Jalil — Sabtu 29hb. I must cook something.


Dalam kepala plan terawal nak buat Puding Jeli.
(sesi tayang gambar lama)


adik ipar bertunang — this weekend (yang ini leh skip sebab depa ke Kelantan, aku tak pegi)

ada show Dikir Barat di KLCC — AA dapat 5 tiket free dari kawan yang keja “dalam” pada Sabtu 29hb juga. Bukan senang nak dapat tiket niii.. Adehhhh, AA dah lama berhasrat nak tengok show Dikir Barat depan mata. Rindu wehhhh (Sapa nak tiket tu, email me segera...!)

balik ke Kuala Pilah 2,3 hari, sekaligus My TOKLAKI plan nak lajak ke PD bawak bebudak tengok pasir laut... – kot ler bini dia leh panjat batu nyanyi lagu Endostan!

anak buah kahwin di Penang, Bayan Lepas, Ahad 6 Feb — sempat tak kalu pegi? sebab Isnin dah start sekolah/keja semula.

Kesimpulan dari cerita, setelah disimpul diikat mati dalam kepala dek benang sutera: anak buah semakin ramai yang bertunang, kahwin bermakna MAK BUAH semakin tua (wpun cun masih adaaaa...), makin berkedut (tu ler yang manisnyaa...), makin kuat membebel (itu lah kelebihannya), tapi tak leh buang kuat gelaknya (itulah trademark nya!)



~...semasa majlis berzanji di atas rumah, meski sayup berlawan bunyi hujan yang tetiba menyimbah bumbung, menjadi rentak lagu yang berirama indah tanpa nama membuatkan setiap kali SERI BULAN memandang ke mata HISYAM, lalu pandangan bertaut... ops! jangan biarkan pandangan bertaut, bahaya...!~









31 comments:

  1. Tingginya bahasa kak azie ni. Saya adore betul org2 camni. :)

    ReplyDelete
  2. Sabtu ni kakcik pergi Shah Alam - kilang Gardenia.

    Ahad pula ada dua jemputan kenduri kahwin.

    Wehhhh... hujung minggu yang mana agaknya tak keluar dari rumah, ya??

    ReplyDelete
  3. salam,

    banyak nya aktiviti kak AA... hehe

    ReplyDelete
  4. 1 februari kunanti², orang lain kerja kl cuti :)

    ReplyDelete
  5. arrramak schedule akak..tak menahan sendat tu..

    yg pasti saya satu je kot..resepsi my sil pada 4hb je..hehee

    then pada 31 jan--> blik klate
    6 feb--> blik kuantan..

    selamat bercuti gak..byk gak dok atas jalan tu..

    ReplyDelete
  6. jelesnya....

    macam-macam aktiviti ada !

    saya balik rumah emak cuti CNY ni. Sabtu dah kerja pasal minggu depan tu nak cuti !

    ReplyDelete
  7. JIJI:
    ahaaa tergolak!
    tinggi tang mana? Kak Azie pendek orangnya tauuu...


    KAKCIK:
    Pergi buat quality check ker kat Kilang Gardenia tu? Bawak balik roti 1 treler ek? hehehe


    MLD:
    Banyak ker tu? alaaa SITI NURHALIZA laaagi banyak xtvt dia. :)

    ReplyDelete
  8. KUCING OREN:
    Jommmm kita kasi orang Selangor jelezzzzzzzz!


    MEK SARAH:
    Wahh syok tu balik Kuantan.
    hati-hati ok.


    AZRINA:
    Best nya cuti jer balik jumpa mak.

    ReplyDelete
  9. salam Kak Azie..

    wah... padat sungguh aktiviti dan perancangan..

    Nida pun suka sesangat lontong.. tapi bak kata kak Azie ler, tunggu raya kot baru buat..hehe

    ReplyDelete
  10. hehheh..ape2 pon kak azie tetap nampak muda..sebab ceria selalu..hehhe..:)

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum kak AA...takut tgk jadual tue..penuh la huhuhhh

    ReplyDelete
  12. Aslkm Azie

    Wah nampak sibuk lah Azie. Buatlah mana yg terdaya...bye selamat bercuti

    ReplyDelete
  13. NIDA:
    Tu semua perancangan orang. Kita pun tak tau mana satu yang sempat dicekup. :)


    CIK CERIA:
    Nak pinjam nama bleh? ahaks!

    ReplyDelete
  14. SAHROM:
    Jangan tengok, nanti lagi pening...:)


    MAMA JU:
    Ya, kita hanya merancang.
    Terimakasih.

    ReplyDelete
  15. kak azie sibuknye...padat jadualnye...

    betul la bila anak buah semuanye makin membesar nak bertunang la..kahwin la...terasa makin tua la pulak..

    ReplyDelete
  16. saya kalau sedara kenduri suka bagi kek pisang.beli pastu potong cantik2 masuk dalam bekas.pastu membangga diri cakap kek tu buat sendiri.

    ye,saya keji.

    haha~

    ReplyDelete
  17. wah! banyaknye program! cuti seminggu plak tuh!

    saya rabu baru stat cuti..nampak gayanye raya tahun ni celebrate kat taiwan..eh!

    ReplyDelete
  18. Assalamualaikum...
    6 Feb
    kalau pergi ke bayan lepas,
    singgah sebentar di sg ara,
    Boleh kita bersua muka,
    Eratkan lagi silaturahim,

    Hahahahahaha pantun ke tu?????

    ReplyDelete
  19. heh mak buah nunggu bila nak berbuah sendiri?

    ReplyDelete
  20. wahhh bagusnyer siap dah ader list aper nak buat itu ini..okeh la dari takder kannn..atleast kiter dapat bersedia dari awal..perancangan tuh penting selainnyer kiter serahkan pader yang berkuasa menentukan..:)

    ReplyDelete
  21. AIN NORAINI:
    Kak Azie memang dah tua pongggg!


    BUJAL:
    Buat pertama kalinya makcik tak hengen nak ikut stail kamu.


    MAK DARA:
    Taiwan? Hebat tuuu... Beli Fridge Magnet bebanyak!

    ReplyDelete
  22. KAK SAM:
    Salam.
    Itu boleh juga dipanggil pantun, syair or gurindam.
    Asal tak jadi macam Ramlee.. tak bunyik langsunggg...hahahaha


    CEMOMOI:
    Buah dah... tunggu gugur jer...:)

    ReplyDelete
  23. SHI3LA:
    Salam kenal. Sila masuk terimakasih.
    Alaa list yang hanya peracangan awal jer tu.


    AMY:
    Program orang, kita ni pi menyibuk saja.

    ReplyDelete
  24. orang lain syok bercuti yang pastinya Aina masih berkampung kat opis! no coti2...waaaa...sedey...

    ReplyDelete
  25. kak azie penuh schedule yer..byk btk xtivitinyer..best ler dpt tgk live dikir barat kak

    ReplyDelete
  26. kak, saya pun dpt byk jemputan raya cina ni..pening kepala takut x dpt attend semua...pegi mana yg mampu pegi je, yg jauh sgt, mmg surrender!!

    ReplyDelete
  27. puding itu adalah favorite saya...

    Nak jgk pi tgk dikir barat...heeee!

    (*_#)

    ReplyDelete
  28. penuh jadual akak. yg pasti saya raya cina kat Melaka. hehehehe

    ReplyDelete
  29. trademark itu penting..sangat dirindui ramai...puding jelly amat dialu-alukan..seronotnyaaaaa nak berkumpul sabtu nih..tak sabar u :p

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails