Friday, January 21, 2011

Penghargaan: “Hari Ini Hari Bertuah Saya, Encikkkkk...!”

Ntah kerana semalam tidor awal dan pagi ni segar bak Santan Segar, atau memang kerana nasib baik seorang makcik bernama Azie Azah, yang merupakan blogger sekecil Semut Merah, aku menang contest lagi.

Memang tak duga langsung sehinggalah terbaca komen si FATT di entri tentang menang contest Mak Dara Terdiva.

Ohh menang contest lagi.

Kali ini memang tak duga langsung, sebab komen di blog dia untuk membalas kunjungan dia. Entri dia ada soh translatekan bahasa alien. Ada clue pun. Kerana setiap komen di“moderate” terlebih dahulu, jadi takleh nak agak sapa yang translate paling pantas. Peluang utk semua orang menang terbuka luas kerana ada clue dan semua orang leh jer guna Google Translator. Itulah yang aku buat pun.


Takda idea nak komen, sebab baru kenal, so saja-saja ler translatekan. Dah menang pulakkkk... Terimakasih FATT. Seorang blogger yang baru jer kenal, tapi best jer jadi Geng Bas Sekolah dia...!



Juga terimakasih dan setinggi penghargaan buat blogger SINAR RAUDAH yang buat review tentang blog Kak Azie ni. Kiter sukerrrrr....! > sengih dengan penuh eksyen nyer.


Seperti kata KAK KUJIE, seronoknya komuniti blog, memang tak penat merempit bila jumpa ramai kengkawan blogger yang mesra alam!

Terimakasih semuaaa...!


“Hari ni hari bijak saya, encikkkk....!”



~...memenangi hati seorang lelaki yang paling nakal sekali tapi pemurah seperti HISYAM adalah setinggi-tinggi kemenangan, tapi bila SERI BULAN yang dipilih menjadi orang kepercayaannya itu adalah sebesar-besar kejayaan...!~






41 comments:

  1. tahniah akak..bestnye..manyaknye menang..
    bleh open table..heheh

    ReplyDelete
  2. wah ..rezeki akak azie la tu...tahniah...tahniah...

    ReplyDelete
  3. kak azie ni mmg minat citer p.ramlee ye...hehehe...ada lg 1 dialog ni kak..."saya lahir waktu bulan terang..hehehe...dialog2 dia simple tapi byk kita guna dlm life setiap hari kan. hadiah on the way insya allah minggu depan :)

    ReplyDelete
  4. wahhh...menang dan menang lagiii...nanti boleh buat new collection.

    ReplyDelete
  5. kak azie...
    cute lah tu..
    sonok dgr benda yg baik2 ajer..

    ReplyDelete
  6. tunggu kak AA punyer kontest ya heheheee

    ReplyDelete
  7. wow!!! hebat! inilah namanya rezeki berganda..

    jom kita share..:)

    ReplyDelete
  8. KAKCIK:
    Terimakasih... Jom minum petang.


    CIKCERIA:
    Open table? Blehhh.. mana meja yg belum dibuka lipatnya. Kasi bawak. :)

    ReplyDelete
  9. salam..
    tu dia...
    kak azie..
    tahniah tau..ayu pun tumpang happy dengan kejayaan kak AA

    blogspot buatkan hidup kita happy..dan rezeki hari jumaat untuk kak azie dan kami semua....

    ReplyDelete
  10. AIN NORAINI:
    Thanks. Aminnn...


    ACU:
    Thanks. Aminnn...


    FATT:
    Ya, citer dari filem PRamlee sebenarnya dekat dengan kehidupan kita. Selain lawak dan buat kita terhibur, juga buat kita rasa bermakna.
    Thanks, ku tunggu posmen depan pagar tiap hari. :)

    ReplyDelete
  11. JUNAINA:
    Collection yang boleh dijadikan kenangan...


    NOOR:
    Cute? Oh hadiahnya pasti cute. :)


    SHAROM:
    Kak Azie tak pandai buat contest. Kalu buat pertandingan gelak sapa paling kuat, bleh? Hahahaha!

    ReplyDelete
  12. MAKDARA:
    Waaahhh.. I like the word, “rezeki berganda.”


    ABG RAMBUTAN:
    Awesome? Yeaaah U’re awesome. :)


    RIMA MY LITTLE DIARY:
    Terimakasihhh..

    ReplyDelete
  13. AYU:
    Terimakasihhhh.
    Jom sama sama kita enjoy...!

    ReplyDelete
  14. bestnya... hari bertuah yang sangat bertuah.. Tahniah333x..

    ReplyDelete
  15. woww.. congratez, kne open table ni bg meraikannye, xpun kne lanje tart nenas pujaan ramai kak azie tu.. kui3..

    ReplyDelete
  16. nampaknya akak dah ditimpa durian. boleh la sedas lagi eskrem. heheh~

    ReplyDelete
  17. AZMASK:
    Harap-harap hari-hari pun hari bertuah kita... :)


    CIKGU MIZI:
    Ohhh rupanya kenen Tart Nenas Tersohor tu yaaa..

    ReplyDelete
  18. CIKGU NORMAH:
    Terimakasih. Boleh dikata begitulah..


    GADISBUNGA:
    Sakit wooo kena timpa durian.
    Bleh aiskrim durian kan?
    Tapi kali ini kena bawak gadis lain la pulak...
    Awak dah sudahhh.. hahahaha!

    ReplyDelete
  19. haaa kan dah kata, mesti menang punya

    soheh kena blanja!

    ReplyDelete
  20. CEMOMOI:
    Awak pandai. Kak Azie belanja awak sorang saja lah!... (^_^)

    ReplyDelete
  21. Tahniah-tahniah...rejeki azie,mentang2 ada indon kat rumah ni hehe....

    ReplyDelete
  22. KAK ZAITUN:
    Ya, terimakasihhh.. Rejeki jangan ditolak.


    ZUREEN:
    Salam.
    Terimakasih... Jom minum petang.

    ReplyDelete
  23. bijak.. memang bijak.. tahniah kak Azie..

    ReplyDelete
  24. Tahniah kak...anda memang pemenang yang kami cari ha3...

    ReplyDelete
  25. tahniah...dah tertulis rezeki disitu....

    ReplyDelete
  26. tahniah ... dapat hadiah ... kecik pun seronok kan kan

    ReplyDelete
  27. EJA:
    Memang hari ni hari bijak Kak Azie. hahahaha


    AMY:
    Dah jumpa la ek? hehehehe


    DADDY:
    Oh ya. Memang dah rezeki.


    CHIK ATT:
    Hadiah bukan terletak pada saiz, tapi pada keikhlasan kedua-dua pihak.

    ReplyDelete
  28. Hello Azieazah, well done! Keep it up....satu hari boleh menang a BMW.
    Have fun and keep well, Lee.

    ReplyDelete
  29. UNCLE LEE:
    Hello UNCLE. Waaaaaa BMW? Bas Mini Wilayah can la Uncle. hehehehe

    Have a nice weekend Uncle.

    ReplyDelete
  30. Tapi awak ni merempit laju sangat...tak terkejar

    haha

    ReplyDelete
  31. LIYA:
    Tq. Jom balik kampung!


    KAK KUJIE:
    Sementara lutut masih kuat kakkkk....:)

    ReplyDelete
  32. tahniah.. maaflah dh lme x letak komen kt sini..

    ReplyDelete
  33. MIMI JAZMAN:
    Terimakasih.
    Takpa. Setiap orang ada sibuk masing-masing.

    Do come again yaaa...

    ReplyDelete
  34. Assalam...tetiba 'tersinggah' disini...enjoy baca your blog....

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails