Wednesday, January 5, 2011

Cili Padi Sekarang Dah Tak Pedas Sangat...

Entri terdahulu, seolah menjadi panas.

Sudah diduga. Jangan mudah terasa, melatah atau tersentap jika tidak tergolong dalam cerita tersebut. Itu kes terpencil sahaja. Tidak mungkin menuding kerana 4 jari lagi menuding diri sendiri. Terimalah sebagai perkongsian dan panduan sesama kita. OK?



Jom kita pi makan tengahariiiii....! Jaga jangan sampat tergigit Cili Padi pulak!

*AA agak sibuk hari ini, ada 3,4 panggilan masuk tak sempat nak angkat dah mati sendiri. Semua rakan sekerja di department bercuti. AA tinggal sendirian.> sengih seronokkkkk

Mujur dalam aircond, kalu idak, berpeluhhhh....!

**Terimakasih SHAHRUL kerana ENTRI INI.


~...HISYAM berdayung kolek jauh hingga ke muara, bagai ingin membuang segala kenangan lama tetapi terlupa SERI BULAN sudah merakam semua di dalam sebuah hikayat lalu disimpan dalam memory card bersaiz GABAN...!


27 comments:

  1. kak askrim ada perasa yang pedas ker???

    hehehheheheh...

    ReplyDelete
  2. saya baru tergigit cili padi hijau dalam nasi ni kak. igtkan bendi. huh!

    ReplyDelete
  3. Salam,
    Ada gak terasa pedas sesikit, tapi...asam pedas memang tak sedap kalau tak pedas hu hu hu

    ;)

    ReplyDelete
  4. AYU:
    Sapa ler yang rajin benor nak buat eskrim perasa pedas cik oiiiiii.....



    GADISBUNGA:
    Sah... kena buat spek baru..!

    ReplyDelete
  5. ANYSS:
    Amboiiii lapor nih, cerita pasal Asam Pedas plak dahhhhh....

    ReplyDelete
  6. hari hari makan mangga apa salah kalau tergigit cili?

    jom makcik.kakak kat ofis saya masak gulai udang galah~~

    ReplyDelete
  7. Cindy pun cuti ke?? (sengih sama) :)

    ReplyDelete
  8. BUJAL:
    Amboiii ofis apa nih boleh masak-masak? Udang Galah pancing kat kolam sendirik ker tuh..:)



    KAKCIK:
    CINDY department lain. Saya mana nak sama taraf dia. Dia department atas-atas punyaaaa.

    ReplyDelete
  9. kalau tak pedas tak best...lebih2 lagi kalau lemak cili padi..

    ReplyDelete
  10. hahahah kesian2 ;P
    xpe nanti dikala mereka bekerja
    kte pula yg cuti~
    hohoh

    yker xpedas sgt =.="
    nasi goreng cili padi slalu buat cek minum air xckup 2 cawan

    ReplyDelete
  11. saya suka makan yg pedas2..lagi pedas lagi best..sampai semua kuau air..idung..mata..hehehe

    ReplyDelete
  12. alamak! saya ter miss sesuatu kah?

    ReplyDelete
  13. Sesekali jadi Receptionist. Awat tak suruh Bibik Vogue angkat phone? ... hehehe

    ReplyDelete
  14. RAJI:
    Nasi Goreng Pedas memang best kalu lawan dgn Teh O Panas. Terangkat!



    CIKCERIA:
    Yang penting maintain ceria youuuuu...!

    ReplyDelete
  15. MAKSU:
    Belum lagi. Sila buat missed call sekarang. :)



    ACIK:
    Ya, Receptionist tu dah memang keja kita. Cuma hari ini kurang sket ler Kopi yang hendak dibancuh...:)

    ReplyDelete
  16. suka mkn sambal belacan kak azi br beshhhh cicah ulam

    ReplyDelete
  17. choc perisa cili ada tau.... hehe

    cili api warna merah yg jual kat giant...giler pedas..

    ReplyDelete
  18. tapi i memang kuat makan pedas...ngeeeee

    ReplyDelete
  19. nasib ler jadi ore kelate, tak suka pedas2. semua jenis2 cili tak suka kecuali Red Hot Chilli Pepper

    ReplyDelete
  20. cili padi kena betul2 pedassss...kan kak?? kalu x, x de feel makan nasik...hehehe

    ReplyDelete
  21. Rata-rata kita “lidah Melayu” memang gemar pedas... :)

    ReplyDelete
  22. like tajuk ni..... maksudnya apa yg nak disampaikan kena pada sasaran sebab tu terpedas...heheh

    ReplyDelete
  23. Hi Azieazah, saya suka chili padi. You one of the few usng this name, normally I read other blogs, they use 'chili burong', 'chili api'.
    We can get it here, but pedas buat lari put face under tap, ha ha.
    I tihnk they come from Thailand or Vietnam.
    You have a nice day, keep well, Lee.

    ReplyDelete
  24. cili padi sekarang memang dah tak pedas..akak buat ulam je.....

    ReplyDelete
  25. sekarang kena kurangkan cili padi ! Makan sikit perut terus memulas ...


    huhu...

    ReplyDelete
  26. KAK KUJIE:
    Terimakasih kerana sempat terkesan dari yang tersirat. Sebab itu entri ini berlabel “sarcastic”. :)



    UNCLE LEE:
    Hello...! Like cili padi? Orang Asia memang majority suka pedas, sebab pembuka selera.

    ReplyDelete
  27. KAK ARIZAKIAH:
    Kak, kalu sampai buat ulam, macam lidah tu dah lali jerrr..



    AZRINA:
    Tak tahan perut? Tu tanda umur meningkat dah... hehehe

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails