Entri terdahulu, seolah menjadi panas.
Sudah diduga. Jangan mudah terasa, melatah atau tersentap jika tidak tergolong dalam cerita tersebut. Itu kes terpencil sahaja. Tidak mungkin menuding kerana 4 jari lagi menuding diri sendiri. Terimalah sebagai perkongsian dan panduan sesama kita. OK?
Jom kita pi makan tengahariiiii....! Jaga jangan sampat tergigit Cili Padi pulak!
*AA agak sibuk hari ini, ada 3,4 panggilan masuk tak sempat nak angkat dah mati sendiri. Semua rakan sekerja di department bercuti. AA tinggal sendirian.> sengih seronokkkkk
Mujur dalam aircond, kalu idak, berpeluhhhh....!
**Terimakasih SHAHRUL kerana ENTRI INI.
~...HISYAM berdayung kolek jauh hingga ke muara, bagai ingin membuang segala kenangan lama tetapi terlupa SERI BULAN sudah merakam semua di dalam sebuah hikayat lalu disimpan dalam memory card bersaiz GABAN...!
kak askrim ada perasa yang pedas ker???
ReplyDeletehehehheheheh...
saya baru tergigit cili padi hijau dalam nasi ni kak. igtkan bendi. huh!
ReplyDeleteSalam,
ReplyDeleteAda gak terasa pedas sesikit, tapi...asam pedas memang tak sedap kalau tak pedas hu hu hu
;)
AYU:
ReplyDeleteSapa ler yang rajin benor nak buat eskrim perasa pedas cik oiiiiii.....
GADISBUNGA:
Sah... kena buat spek baru..!
ANYSS:
ReplyDeleteAmboiiii lapor nih, cerita pasal Asam Pedas plak dahhhhh....
hari hari makan mangga apa salah kalau tergigit cili?
ReplyDeletejom makcik.kakak kat ofis saya masak gulai udang galah~~
Cindy pun cuti ke?? (sengih sama) :)
ReplyDeleteBUJAL:
ReplyDeleteAmboiii ofis apa nih boleh masak-masak? Udang Galah pancing kat kolam sendirik ker tuh..:)
KAKCIK:
CINDY department lain. Saya mana nak sama taraf dia. Dia department atas-atas punyaaaa.
kalau tak pedas tak best...lebih2 lagi kalau lemak cili padi..
ReplyDeletehahahah kesian2 ;P
ReplyDeletexpe nanti dikala mereka bekerja
kte pula yg cuti~
hohoh
yker xpedas sgt =.="
nasi goreng cili padi slalu buat cek minum air xckup 2 cawan
saya suka makan yg pedas2..lagi pedas lagi best..sampai semua kuau air..idung..mata..hehehe
ReplyDeletealamak! saya ter miss sesuatu kah?
ReplyDeleteSesekali jadi Receptionist. Awat tak suruh Bibik Vogue angkat phone? ... hehehe
ReplyDeleteRAJI:
ReplyDeleteNasi Goreng Pedas memang best kalu lawan dgn Teh O Panas. Terangkat!
CIKCERIA:
Yang penting maintain ceria youuuuu...!
MAKSU:
ReplyDeleteBelum lagi. Sila buat missed call sekarang. :)
ACIK:
Ya, Receptionist tu dah memang keja kita. Cuma hari ini kurang sket ler Kopi yang hendak dibancuh...:)
suka mkn sambal belacan kak azi br beshhhh cicah ulam
ReplyDeletechoc perisa cili ada tau.... hehe
ReplyDeletecili api warna merah yg jual kat giant...giler pedas..
tapi i memang kuat makan pedas...ngeeeee
ReplyDeletenasib ler jadi ore kelate, tak suka pedas2. semua jenis2 cili tak suka kecuali Red Hot Chilli Pepper
ReplyDeletecili padi kena betul2 pedassss...kan kak?? kalu x, x de feel makan nasik...hehehe
ReplyDeleteRata-rata kita “lidah Melayu” memang gemar pedas... :)
ReplyDeletelike tajuk ni..... maksudnya apa yg nak disampaikan kena pada sasaran sebab tu terpedas...heheh
ReplyDeleteHi Azieazah, saya suka chili padi. You one of the few usng this name, normally I read other blogs, they use 'chili burong', 'chili api'.
ReplyDeleteWe can get it here, but pedas buat lari put face under tap, ha ha.
I tihnk they come from Thailand or Vietnam.
You have a nice day, keep well, Lee.
cili padi sekarang memang dah tak pedas..akak buat ulam je.....
ReplyDeletesekarang kena kurangkan cili padi ! Makan sikit perut terus memulas ...
ReplyDeletehuhu...
KAK KUJIE:
ReplyDeleteTerimakasih kerana sempat terkesan dari yang tersirat. Sebab itu entri ini berlabel “sarcastic”. :)
UNCLE LEE:
Hello...! Like cili padi? Orang Asia memang majority suka pedas, sebab pembuka selera.
KAK ARIZAKIAH:
ReplyDeleteKak, kalu sampai buat ulam, macam lidah tu dah lali jerrr..
AZRINA:
Tak tahan perut? Tu tanda umur meningkat dah... hehehe