Monday, January 31, 2011

Ayam Kampung dan Cabonara: Kenyang Sampai Malam...

Salam
Isnin 31-01-2011 petang


Hasrat untuk merempit di laman kengkawan blogger agak tersekat-sekat. Antara mood yang melonjak tetapi merudum tiba-tiba.

Kemudian seharian ada urusan di luar merangkap jumpa kawan ralit bergebang sebab lama tak jumpa. Tentulah agenda disertai makan, makan dan makan...



Dah lama tak pekena Ayam Kampung. Dulu kalu dengan geng AP.com selalu juga kami melepak pekena Ayam Kampung di TPCA, Kg Baru. Yang ini kami try kat R&R Awan Besar. Dulu jika kami singgah situ, selalu pekena Sate Samuri di situ, sekarang Restoren Ayam Kampung beroperasi (take over lot McD di situ), dan sungguh popular sampai nak tunggu meja kosong pun kena berdiri beberapa minit.

Kemudian menguruskan beberapa urusan rasmi — maklum kontraktor berjaya ini memang ada saja urusannya, tetapi dia selalu suka bila aku meluangkan masa (yang terhad) untuk menemani dia ke tempat-tempat urusannya.

Dan habuannya, dia belanja aku makan Spagheti Chicken Cabonara di Penang Street.



Lebih sedap dari Cabonara di Pizza “jahhat”.
Air Lime Plum yang masam manisssss...!

Nanti AA merempit lagi, sebab sekejap lagi kul 9, nak hadir ke majlis makan-makan di rumah kenalan di kawasan rumah. Aduhai.. makan lagi lah nampaknya.



~...bila emosi menguasai perasaan, SERI BULAN teresak-esak mengongoi di pangkal pohon cermai sehingga HISYAM tidak tahu hendak memujuk selain dari berjalan keliling pokok tanpa sedar, lalu pening sendiri mujur di poket seluar ada ubat sakit kepala...~







18 comments:

  1. Kakcik dah tercungap2 ni... tolongggggg.. tak nak makan... :(

    ReplyDelete
  2. Bertambah2 kaya lagi ek tauke ayam kampung ni.

    ReplyDelete
  3. salam..
    pekena ayam kampung sedapnya....nanti nak try la pekena kat situ..

    ReplyDelete
  4. saya baca n3 ni pon kenyang..
    **baru lepas mkan kebetulannya..hehehe

    ReplyDelete
  5. wah...
    wah...
    musim ujan layan ayam panggang..

    peeeh

    ReplyDelete
  6. besar betul nampaknya ayam kampung tu .. jangan2 ayam kampung baru tak ?

    ReplyDelete
  7. mmg seronok makan berkawan..
    mesti xhengat donia..

    ReplyDelete
  8. KAKCIK:
    Mengah dek kerana makan kerrr...hihihii


    YAN:
    Memang pun. Ada ladang ternak ayam kampung organik di Ulu Langat, tokey dia dah nak taraf jutawan.

    ReplyDelete
  9. PAK LONG:
    Boleh jer. Samada di TPCA Kg Baru, atau di R&R Awan Besar. Memang popular Ayam Kampung ni.



    MEK SARAH:
    Tengok gambar lagi sekali, Kak Azie pulak yang rasa nak loya. Kenyang sangat dah ni.

    ReplyDelete
  10. AYU:
    Perhhhhh....!:)



    Bang HAMZAH al-LAVENDARI:
    hehehe..
    baca betul-betul bang. Tu Ayam Kampung kat R&R Awan Besar. Yang di Kg Baru (TPCA) saya rasa lebih sedap laah!



    HAMIZAH:
    Memang pun. Makan sesuap, gelak 2 minit... hahahaha

    ReplyDelete
  11. dulu saya selalu makan nasi ayam kampung (nasi sumatera) dekat taman maluri. sekarang dah tutup kat situ dan cuma ada kat velodroom jer. kedai hujung....sedap

    ReplyDelete
  12. EELOBOR:
    Kalu kat Velodroom, dekat la.
    biasanya Kak Azie makan di TPCA, Ayam Kampung, gerai hujung sekali, paling hampir dgn jalan besar. Tokey orang Kelantan. Sedapppppp!

    ReplyDelete
  13. kak azie,
    nmpk lazat la spaghetti carbonara ni. restoran penang street ni katne? kat r&r awan besar tu ke?

    ReplyDelete
  14. FAT:
    Cabonara tu di kat Penang Street, Kelana Jaya.

    Ayam Kampung kat R & R Awan Besar...

    memang sedap dan berbaloi.
    Ayam Kampung = RM4 per piece.

    ReplyDelete
  15. aaaaaa, buatkan sy teringat, ada org nak belanja mkn hari rabu ni, sbb dia baru dpt projek besar dan duit epf :)

    ReplyDelete
  16. MAKSU:
    Ahaaa baguih tu. Pow dia kaw kaw!. hehehe

    ReplyDelete
  17. awan besar tu sekangkang kera ja dari rumah nih...boleh la layan nnt..hehehehehhe

    ReplyDelete
  18. NORASHIKIN:
    Memang betul tu. Untie AA pegi kat LRT Bkt Jalil ler hari tu. Kawan jemput di situ.
    Sepelaung jer dari umah awak. Tapi restoren tu (paling ujung kiri) tutup sebelah petang. Sesuai utk makan tengahari jer.
    Ayam kampungnya RM4 per piece.

    Kalu di Kg Baru dulu RM3.50, tak tau mungkin dah naik kot..

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails