Saturday, January 29, 2011

Sabtu yang Tidak Cute...

Sabtu punya story.
Tak ler cute mana pun story nyer.

Nak gelak pun ada > takper bior AA gelak sensorang.

Kan ritu dah janji takmo beli apa-apa di gerai mamak (yang separuh pekak itu).

So, kengkonon nak boikot ler. Pagi tadi beli air kat kedai lain (Sebenornya jarang beli air luar, sebab buat sendirik kat tempat kerja. Minggu ni, stock Nescafe dah habis lupa nak beli).

AA jalan kaki beli kat gerai lain, harus juga melintasi gerai mamak tersebut. Kekdahnyer (ini word memang tiru dari blogger SOM/FA*ATIP/AKAK), bior ler mamak tu tengok betapa pelanggan dia yang seorang ini, yang selalu beli air dengan dia, tetiba tapau air dari gerai lain, dan lalu depan dia dengan penuh lemah gemalai.... siap sedut-sedut air tu bila sampai depan dia. Hahahahaha! macam bebudak ler pulak!

Dan ehhh.. betullah, mamak tu nampak. Sayu jer pandangan mata dia. Sedih ler tuh? Sorrrrryyyy...! Biorkan dia rindu pada pelanggan dia sorang ni.

Btw, dia tak rugi mana pun setakat sebungkus Nescafe Ais! Silap-silap dia akan kata, “mau majuk ka, mau lari ka.. saya tarak rugi jugak!”

Takper, AA saja seronok nak sakat mamak tu. Ehhh majuk pada yang sayang, kan?

Adakah aku sayang mamak itu? Ohhhh tidaaaaakkkk! Lariiiiiiii kuat-kuat!


Kenapa lah aku tak bleh berhenti “menagih” Nescafe?
Yang pelik tu, cuma sekali jer sehari, tak bleh lebey...
*nampak Bintang Palace kat belakang?



*UPDATED: Kerana entri ini dikata sebagai LAWAK, so AA nak hantar sebagai penyertaan “Kontes Cerita Paling Lawak Sedunia.” anjuran blogger ANYSS. Belum tutup lagi kan? Sebenarnya memang takda idea, tapi tiba-tiba jer terfikir entri ini boleh juga dibuat bahan bertanding. Sebagai sokongan, menang tempat pertama pun jaaaadiii laaarrr...! Hahahahaha!




~...setiap kali SERI BULAN menjamah Air Jernih warisan Banjar, HISYAM sentiasa tidak berganjak dengan Air Tarik kemahiran Mamak Kaya, bila tersilap pelayan Myanmar ditarik telinga...~







25 comments:

  1. merajuk pada yg sayang ye kak...hikhikhik

    larikkkkss...:D

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum...
    Sabtu tidak cute tak pe. Asalkan tuan empunya badan mantain cute. Hehehe. (Dulu saya hantu nascafe tingkat 6. Setiap pagi kena minum dulu baru boleh buat kerja. Tapi awal tahun ni cafe tu tutup. Try 2 3 tempat tak leh jalan. Terus tukar ke teh tarik.)

    ReplyDelete
  3. kak..
    sayu mamak tu,hancur luluh hati dia..
    dalam hati mesti dia kata..sampai hati!!!kenapa???kenapa??ayoo ama ayoo apppaa!!!heheh

    ReplyDelete
  4. Wah... serba biru gitu! So sweet. :)

    ReplyDelete
  5. Kak Aa. saya plak tak boleh nak minum nescafe. Pening lak kepala kang. hehehe.. Kopi yg hitam tu tak per...

    ReplyDelete
  6. k.azie...sayang2 buag kepayang, di telan pahit nak di buang sayang...hahhahaaa...

    ReplyDelete
  7. lucu lah..
    dok bayang camne lah
    kak azie lalu..sambil jeling2
    nak kasi mamak tu nampak...muahaha

    ReplyDelete
  8. kahkahkah..

    patutnya kenyit mata sikit dekat mamak tu kak!

    ReplyDelete
  9. Nescafe x brape elok sgt utk ksihatan.. Try la krangkn ye..

    ReplyDelete
  10. YUS:
    tu ler pasal. Tak sangguppppp...


    KAK SAM:
    itu gambar zaman dolu tu kak...


    TUYA:
    Ayooo.... yennadeyyyy!

    ReplyDelete
  11. KAKCIK:
    Biru yg layu...:)


    EFFA:
    Kak Azie minum sekali jer.. Lebih tak leh.


    JUNAINA:
    Yg pahit tu kopi. Yg sayang tu lum melayang. hehehehe

    ReplyDelete
  12. ATI:
    Macam orang yg berkasih lak. Tunjuk muncung majuk. hahahahah!


    AZRINA:
    Kenyit mata? heeeee malu ah!


    MIMI JAZMAN:
    Memang tak elok sbb ada caffein.

    ReplyDelete
  13. I pun ketagih Nescafe. But now dah kurang. Lebih banyak minum Radix

    ReplyDelete
  14. hahaha kelakarnya kak azie ni..

    ReplyDelete
  15. kekadang baca kat sini boleh buat gelak sorang2 jer... hihihi

    ReplyDelete
  16. Azie...
    itu mamak sudah nanges dalam hati...
    satu pelanggan yang paling dia sayang sudah pigi...

    ReplyDelete
  17. YAN:
    I rasa I pun patut tukar kepada Radix.



    HAMIZAH:
    Jangan ler gelak banyak sangattt... nanti jatuh kerusi.

    ReplyDelete
  18. EELOBOR:
    Gelak sorang nanti nampak macam betul tauuuu....



    AKAK:
    Itu worang sudah sombong tarak suka bili sana kedai lagi.

    ReplyDelete
  19. AA
    Nape tak panggil gang 'kekdahnya' sama2 minum? Kitorang ON aje *tapikan KL tu jauh tak? har3*

    ReplyDelete
  20. Kak Zai tak boleh boikot kedai mamak...tosei satu hehe...

    Nescafe feberet hubby kadang2 kak Zai terminum juga tapi lepas tu weng2...

    ReplyDelete
  21. salam...
    waaa..saiko abis mamak tu....caian erk mamak tu

    ReplyDelete
  22. sama lah musti nk pekena apa2 jenis kopi pun sekali sehari...neskepe, white coffee...cuppucino...isk2

    ReplyDelete
  23. salam..
    kak azie,.rasa ayu entry lawak nie sure leh menang, hadiah bahagi 2 yer..
    waka..waka..

    mamak tu sure lama rindu kat kak AA..hahahah, siap jeling2 manja tu...

    ReplyDelete
  24. SOM:
    Aikk... tu macam nak soh ahli baru “Geng Kekdahnyer” bayor pengeras jer? hahahahaha... blehhhh


    Kak ZAITUN:
    Wooooo Tosei sedap nyer. Saya suka Tosei + Telur Goyang di atasnya.

    ReplyDelete
  25. PAK LONG:
    Tak da cian cian...:)


    OGY:
    Udah macam ketagih, kan?


    AYU:
    Alaaa... bagi lar orang lain plak menang. AYU pun boleh buat gak. :)

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails