Wednesday, January 12, 2011

Menyesalkah dia? Kena Dengar Lagu Sixth Sense laaahhh...!

A woman awakes during the night to find that her husband was not in their bed.

She puts on her robe and goes downstairs to look for him. She finds him sitting at the kitchen table with a hot cup of coffee.

He appears to be in deep thought, just staring at the wall.

She watches as he wipes a tear from his eye and takes a sip of his coffee.

“What’s the matter, dear?” she whispers as she steps into the room.

“Why are you down here at this time of night?”

The husband looks up from his coffee.

“Do you remember twenty years ago when we were dating, and you were only 16?” he asks solemnly.

“Yes, I do,” she replies.

The husband paused. The words were not coming easily.

“Do you remember when your father caught us in the back seat of my car?”

“Yes, I remember”, said the wife, lowering herself into a chair beside him.

The husband continued. “Do you remember when he shoved the shotgun in my face and said, ‘Either you marry my daughter, or I will send you to jail for twenty years?”

“I remember that, too.” she replied softly.

He wiped another tear from his cheek and said, “I would have been out of jail today and a free man!”

p/s: Whatever you want to do, do it right.


MORAL: Sapa yang menyesal sekarang? Bini dia atau dia sendirik?

Hahahahaha!


23 comments:

  1. saya rasa dia sendiri kot huhuhuhuh..betul ke???

    ReplyDelete
  2. salam kak azie,
    Sebab status 'masih berkahwin' (ingat tuan Al-Lavendari) he is still in jail.. a virtual jail.. :)

    ReplyDelete
  3. hek eleehh itu diingatnye ye.. hehe

    ReplyDelete
  4. tak guna nak disesalkan kalau benda dah jadi..pasrah jer la.. :)

    ReplyDelete
  5. dia orang buat apa kat belakang kereta??
    *kedip-kedip mata dengan inesennya*

    ReplyDelete
  6. SAHROM:
    Wajar juga tu.


    AANAS:
    “Jail” itu sendiri subjektif, kan? hahahaha..!

    ReplyDelete
  7. AZEEDA:
    Salam kenal. Terimakasih..
    Itu la pasal...hehehehe


    MIMI JAZMAN:
    Harus lah dua-dua pun salah. :)

    ReplyDelete
  8. MAKDARA:
    Sebab pasrah ler yang duduk minum kopi tu... hahahha


    DRSINGA:
    Depa main masak-masak kot... > jawapan yg sungguh inesen!

    ReplyDelete
  9. Lagu Sixth Sense yang mana satu tu? Hehehe ...

    ReplyDelete
  10. pilihlah pasangan betul2, jgn rasa terpenjara di rumah sendiri...:)

    ReplyDelete
  11. Tak guna kalau nak menyesal kalau benda dah terjadi..pasrah je la..

    ReplyDelete
  12. hahahaha..
    kak azie nie bijak gile syer entry..terus rasa egar bugar diri ini...

    ReplyDelete
  13. leceh la makcik ni buat lawak bahasa inggeris ni.penat tahu kena rujuk kamus!

    orang lain da abis gelak baru saya gelak.

    sekarang saya gelak,

    hahahaaahahahahahaha~~

    ReplyDelete
  14. ACIK MLMW:
    Lagu Menyesal... tengah top skang nih. :)


    DADDY:
    Pasangan yang betul? Seperti DADDY? Ahaks!

    ReplyDelete
  15. AMY:
    Tu kes pasrah ler tu, sampai kuar airmata. :)


    AYU:
    Baguslah segar. Biarlah segar sampai petang yerrrr..

    ReplyDelete
  16. BUJAL:
    Abih? Ko ingat senang makcik nak buat entri tuh? Jenoh gak semalam ngadap kamus tauuu....

    ReplyDelete
  17. dia yg menyesal tu....hahaha!!!!

    ReplyDelete
  18. Huwaaaa baru perasan amy tak follow lagi la sekarang sudah follow blog nie keep in touch ok...

    ReplyDelete
  19. Salam Azieazah,

    Usia mentah menjadi penyebab yg kelangsungannya kini.... cetek pemikiran menjadi punca. Apa-apapun kehidupan sebagai suami-isteri harus diterusnya dgn kasih-sayang.

    ReplyDelete
  20. GADISBUNGA:
    “dia” itu sangat subjektif. Siapa dia tuh?


    AMY:
    Terimakasih. Kak Azie pun kena semak balik, ada lagi blog yg masuk list, tapi lupa nak follow. :)

    ReplyDelete
  21. KAKZAKIE:
    Salam Kak. Terimakasih masuk berkunnjung. Silaaa...

    Setuju. Hidup harus diteruskan.

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails